Kurs

Kurs

Her finner du en oversikt over kurs jeg holder regelmessig. De mest holdte kurs er skredkurs på vinteren og klatrekurs på sommeren. Jeg holder også kurs i vinterturer med ski, snøhule og det meste inne friluftsliv. Vell møt på kurs.

Skredkurs

På dette skredkurset, som er for ski/randonée-, telemark- og split-bordkjørere som ønsker å lære mer om skredproblematikk og slik at de kan finne frem til de beste skiforholdene.

Snøskred kan ofte virke som en begrensende faktor i vinterfjellet. Med god kunnskap og åpen innstilling til fjellet og de forholdene som råder, kan vi finne fram til god snø og gøy skikjøring. Under mitt skredkurs fokuseres det på å bruke tilgjengelig informasjon og kunnskap til å lære om trygge valg. Vi utforsker hva som er trygt, og når vi beveger oss inn i risikosonen. Ved å forstå hva som utgjør risiko i skredterreng, kan vi ta bevisste valg for vår egen risikoaksept. Med et felles språk og begreper kan vi som gruppe utforske skikjøringen med venner og finne fram til en felles aksept. Skredterreng, snølære og gruppeprosesser er viktige elementer på våre skredkurs.

Vi ønsker alle å oppleve hyggelige turer ute med venner. Målet for kurset er å skape en lærerik atmosfære og veilede deltakerne til å ta mer selvstendige beslutninger.

Mer informasjon om skredkurs

Skredkursene holdes øverst i Beiarndalen. På østsiden av Beiarndalen er det fem selvstendige isbreer hvor snøen samles, og derfor finner vi ofte god og mye snø. Dager med lavt skydekke kan tilbringes under tregrensa, som tilbyr den beste skogskjøringen.

Les mer

Vi ønsker alle å oppleve hyggelige turer ute med venner. Måler for kurset å skape en lærerik atmosfære og veilede til mer selvstendige beslutninger.

Fredag
– Det er ønskelig at dere kommer allerede på fredag at vi kan starte tidlig nok på lørdagen. 

Lørdag, oppstart klokka 09:00
– Teori om snø (inne)
– Liten tur (ute)
– Redning (ute)
– Teori og planlegging neste dag (inne)

Søndag
– Ut på tur
– Egne avgjørelse i praksis
– Tur etter gruppens evner og aktuelle vær og skred forhold.

Kursholder André Wagelid (jeg) er  utdannet Tindevegleder i NORTIND. Jeg er  «Lavintekniker» via «Sveriges lavinutbildningar». Jeg er veldig godt kjent i området og vet hvilket område som tilbyr best og trygg skikjøring. Skredkurs har jeg holdt siden 2007 og har lang erfaring som kursholder innen skredfeltet og liker å lære bort til andre skientusiaster om skred og ferdsel i fjellet.

Pris kr 3500 pr person
Gruppestørrelse 3-8 person
Påmelding: andre@albmi.no
Andre Wagelid 92412499
Ved spørsmål, send mail eller ring. Jeg hjelper deg
gjerne! 🙂

Du trenger:
Topptur utstyr, ski, feller, staver og hjelm
Søkestang
Sender/mottaker (skredsøker, helst 3 antenners)
Spade
Kompass med vinkelmåler evt. vinkelmåler
Kartmappe
Topptursekk, ca 30-45L
Enkel førstehjelp
Klær etter vær

Hvis ønskelig:
Dunjakke
Termos
vindpose

(Hvis du har ikke skred utstyr eller skiutstyr det er også mulig å leie.)

Mindre

Klatrekurs


Sommer kurs

Klatring har lenge vært og er fortsatt en aktivitet som krever betydelig kunnskap og erfaring. Den beste måten å lære å klatre på, etter min mening, er å være ute sammen med noen som har den nødvendige kunnskapen. Dette gir en praktisk tilnærming til læring, forutsatt at veilederen har den erfaringen som kreves. Over tid har metoder og standarder utviklet seg på kurs, med noen som er trygge, mens andre metoder kanskje ikke er like pålitelige. De metodene jeg underviser på klatrekurs er grundig testet og pålitelige.

I dag sitter jeg på en betydelig mengde erfaring og kunnskap som er bygget opp over tid. Jeg arbeider i fjellet og lever av lidenskapen min. Selv om klatring har blitt en mer utbredt aktivitet, ser jeg likevel ikke så mange nye ansikter ute i fjellet. Jeg ønsker å formidle at jeg besitter mye kunnskap og erfaring som de som ønsker å utforske fjellet, kan dra nytte av på kurs og føringer. Derfor har jeg satt opp ulike klatrekurs og tilbyr veiledning om hvordan man best kan tilegne seg denne kunnskapen med støtte fra en erfaren veileder.

 

Klatrekurs, link her

Klatrekurs oppbygning
Forskjellige klatrekurs Tindevegleder Andre Madvig Wagelid tilbyr