Ski guide

Ski guide

Velkommen til vår fantastiske ski guide-tjeneste! Enten du er interessert i topptur eventyr i Beiarn eller utforske toppturer i Bodø, er våre erfarne guider klare til å ta deg med på en uforglemmelig skiopplevelse.

Utforsk uberørt natur med vår dedikerte «Ski guide Beiarn» tjeneste, der våre erfarne guider vil vise deg de beste fjell og skogspartiene i området. I tillegg tilbyr vi spesialisert veiledning gjennom vårt «Ski guide Bodø» tilbud, slik at du kan oppleve Bodøs majestetiske skjønnhet på ski.

Våre tjenester inkluderer skreddersydde opplevelser for alle ferdighetsnivåer, fra nybegynnere til erfarne eventyrere. Opplev gleden av ski guiding med vårt dedikerte team, og la oss sammen skape minner for livet.

Ta kontakt med oss i dag for å planlegge din neste skiopplevelse med erfarne guider som er lidenskapelige for skisporten. Velg profesjonalitet, velg eventyr, velg Albmi adventures

Les mer

Jeg prøver alltid å ha fokus på at vi som gruppe skal ha en fin dag, med utfordringer og mestring. Ved hjelp av kompetanse, erfaring og utdanning, er min jobb å finne best mulig snø for skikjøring. Løssnø og pudder er å foretrekke, men jeg må også vurdere solinnstråling i sørsider og forholdene i nordsider for å vite hvor vi finner best skikjøring den aktuelle dagen. Derfor selger jeg ikke en enkelt topp som turmål. Noen dager er det ikke fin skikjøring der, andre dager kan det være et bra alternativ da det er like fin snø over alt. Andre dager ønsker turfølget fin utsikt, eller at de av andre grunner ønsker seg opp. Dette er en åpen prosess vi har i lag som turfølge, også kalt transparang føring. Jeg er åpen for tanker om tur og ideer, og deler gjerne min erfaring med gruppen for en best mulig tur.

Mindre

Ski og seil

Dette er en tur jeg er stolt av å presentere. Vi starter fra Bodø havn, nær både flyplassen og togstasjonen med SeilMuligheten. Derfra setter vi kurs nordover mot Sjunkfjorden, Nordfjorden, Mistenfjorden og Sørfolda – fantastiske områder for ski og ski guiding. Lokalbefolkningen har tradisjonelt stått på ski her i lang tid, og av og til kommer også en og annen fransk ski guide for å nyte området. Med andre ord er dette en skjult perle for de fleste, og definitivt verdt å besøke.

Les mer

Ved enkelte forhold kan det være at vi setter seil sørover langs kystriksveien mot Småtindan, Bjærangsfjorden og Meløyalpene. Vår kaptein Håkon Byberg, stiller med seilbåt fra Seil Muligheten. Han har stor kunnskap om havet, slik at vi alltid er i trygge hender av fagfolk. Mat og drikke kan vi som gruppe ordne selv, eller leie inn kokk som tar seg av matlagingen for oss. Vi legger til kai ved kjente havner blant kulturminner og museer, hvor du kan blandt annet få en smak av Heges matopplevelser, som utelukkende holder seg til lokale produkter. Båten har plass til 2 – 6 personer.

Mindre

Områder jeg annbefaler:

Ski guide Sjunkhatten

Sjunkhatten nasjonalpark ligger rett utenfor Bodø og byr på mye fin skikjøring og skiguiding i urørt natur. Valnesfjord er en inngangsport til Sjunkhatten, og sjøveien er en annen. Det går også an å gå inn med pulk og lage en leir i hjertet av Nasjonalparken, hvor mye av de urørte linjene ligger. Her får man stort sett egentid uten mange andre grupper. Det er også mulig å organisere flytransport med vannfly. En ski guide kan gi deg opplevelse utenom det vanlige her!

Ski guide Beiarn

Bare Beiarn er Beiarn. Skikjøringen her er blant bjørk og furu i 30 graders terreng med åpninger mellom trærne på 5-10 meter. Over skogen åpner det seg opp store flanker med bredekte fjell og formasjoner som gir gode utsikter til alltid å finne god snø. Les mer om Beiarn. Og kom å utforsk uberørt natur med vår dedikerte «Ski guide Beiarn» tjeneste, der vår erfarne ski guide vil vise deg de beste fjell og skogspartiene i området.

Ski guide Bodø og Valnesfjord

Bodø er et bra utgangspunkt for en ski guide å finne mye fine topptur muligheter. Møt opp på flyplassen med ski, sjekk inn på hotellet rett rundt hjørnet, og du er klar for fine toppturer med en erfaren ski guide. Fra Bodø er Valnesfjord og Mjønestindene lett tilgjengelig. Kystriksveien og Beiarn er også bare 1-2 timer unna med bil. Bodø har noe av den beste forutsettningene for en ski guide i Nord-Norge innen rekkevidde for å skape gode ski opplevelser, alt fra randoneeturer for nybegynner, til mer avanserte turer i komplekst terreng. Med spesialisert veiledning gjennom vårt «Ski guide Bodø» tilbud, kan du oppleve Bodøs majestetiske skjønnhet på ski.

Ski guide Kystriksveien mot Glomfjord

Kystriksveien har mange fine skifjell; fra hav til topps med utsikt over storhavet og Lofotveggen, fra bratte renner i Småtindan til åpne flanker på Skjeggen og rundere snille fjell med formidabel utsikt. Her har en ski guide mye muligher hvis kystklima har tatt brodden av snødekket i lavlandet, finnes det flere fine overgangsturer og mulighet for å komme opp i høyfjellet via vei. Ikke minst er det ikke langt til det litt mer snøsikre Beiarn. Elsker ski guide mulighetene langs kystriksveien. Et utfyllende tilbud til «ski guide Bodø» hvis snøforholdene langs kysten er bedre.

Andre områder i Nord-Norge:

Ski guide Lyngen

Jobber som ski guide her også, men Lyngen er det sagt nok om. Stort, vilt og populært blandt ski folk og for en glad skiguide.

Senja

Senja har mye fint å by på, med flere lave fjell som gjør at man får god utsikt mot havet. Dette gir mulighet for flere fjell på en dag med nedkjøringer i ulikt terreng. Et av de finer områdene for ski guide oppdrag.

Lofoten

Lofoten er Lofoten, og det har blitt mye folk med tiden. Her får du oppleve folk til fjels i vinterland blant majestetiske fjell. Her er det mye skiguide glede.